BURSA / ORHANELİ - Sait Yılmaz İlkokulu

PROJE TANITIM

Okulumuz 1/B sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Elif GÜRSOY rehberliğinde ulusal bir proje olan "Ekran Küçük Dünyam Büyük" adlı eTwinning projesi için çalışmalarda bulunmaktadır.

Bu proje ile İlkokul öğrencilerinin ekran karşısında daha az zaman geçirip daha çok hayatın içine karışmalarını sağlanacaktır. Proje ortakları ile yapılan eş zamanlı etkinlikler , ortak etkinlikler , işbirlikli çalışmalar yapılarak gerek öğretmenlerimizin proje tabanlı öğrenme yeterliklerini arttırmak. gerek öğrencilerimizin hayatın içinden yaparak yaşayarak öğrenmelerini ekran karşısında geçirecekleri süreyi azaltmak hedeflenmektedir.

Öğrencilerin;

Ekran bağımlılığını azaltmak,

Eski ve yeni oyunları tanımak,

Ailesi ile kaliteli vakit geçirmelerini sağlamak,

Sunuş ve kendini ifade etme becerileri kazanılmasını sağlamak,

Dil becerilerini geliştirmesi,

Motor becerilerini geliştirmektir.

Ekran Küçük Dünyam Büyük projesi kapsamında tüm ortaklar web 2.0 araçları ile çocukların ekranları faydalı kullanması için canlı derslerinde pixton uygulaması ile kendi avatarlarını oluşturdular.

11-05-2021

PROJE TANITIM VİDEOMUZ