BURSA / ORHANELİ - Sait Yılmaz İlkokulu

Mrt

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KAPSAMINDA İLÇE KAYMAKAMLIĞIMIZ HİMAYESİNDE İLÇE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNESİNDE KADINLAR VOLEYBOL TURNUVASI ŞAMPİYONU BELLİ OLDU. TURNUVADA EĞİTİM GÜCÜ TAKIMI OLARAK  OKULUMUZDAN MURAT AKKUŞ ANTRANÖRLÜĞÜNDE GÜLSÜM ÖNDE, REMZİYE BAŞAY, SEVDE AKKUŞ, SEMRA YALÇIN , AYŞENUR YILMAZ, HATİCE AKDURSUN AYRICA KARDEŞ OKULUMUZ ORHANELİ FEVZİPAŞA İLKOKULUNDAN ŞENAY AYGÜN VE NİHAL DAĞ KATILMIŞLAR VE YARI FİNALE YÜKSELMİŞLERDİ . TURNUVANIN SON AŞAMASINDA İSE HALK EĞİTİM MERKEZİ EKİBİ OLARAK PARLAYAN YILDIZLAR TAKIMINA KARŞI İLK SETİ ALAN EĞİTİM GÜCÜ , İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ SETLERİ KAYBETSELER DE 4. SETTE 10 SAYI FARKLA GERİYE DÜŞMELERİNE RAĞMEN İNANILMAZ BİR DÖNÜŞ YAPARAK SETİ 25-20 KAZANDILAR. TAKIM ANTRANÖRÜ MURAT AKKUŞ YERİNDE MÜDAHALELERİ İLE TAKIMINI ŞAMPİYONLUĞA TAŞIRKEN ŞUNLARI SÖYLEDİ :" ÖNCELİKLE TURNUVAYA KATILAN TÜM TAKIMLARI KUTLUYORUM. BU MAÇI KAZANACAĞIMIZA OLAN İNANCIMIZ TAMDI YER YER HATALAR YAPSAK TA EKİP RUHUNU HİÇ ELDEN BIRAKMAYARAK GERİ DÖNMEYİ BAŞARDIK. OYUNCULARIMIZ YORGUNDU VE ANTREMANLARDA , MAÇ ANINDA TALİHSİZ SAKATLIKLAR YAŞADIK BUNA RAĞMEN MAÇI HİÇ BIRAKMADAN MÜCADELE ETTİK. BİZİ DESTEKLEYEN TARAFTARLARIMIZA TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM." MÜCADELECİ OYUNU İÇİN TAKIMINA TEŞEKKÜR EDEN AKKUŞ İLERLEYEN ZAMANLARDA YENİ TURNUVALARDA DAHA DİNAMİK VE DAHA GÜÇLÜ OLARAK MÜCADELELERİNİ SÜRDÜRECEKLERİNİ SÖYLEDİ.

Mrt

Şbt

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZDA DÜZENLEDİĞİMİZ ATASÖZLERİ VE DEYİMLER SERGİMİZ ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖNCÜLÜĞÜNDE ÖĞRENCİLERİMİZİN ÇABALARIYLA OLUŞTURULMUŞTUR. MİSAFİRLERİMİZİN ZİYARETİNE BİR HAFTA BOYUNCA AÇIKTIR.

Şbt

OKULUMUZ 3. VE 4. SINIF ÖĞRENCİLERİNE İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ TRAFİK ŞUBE POLİS MEMURLARI TARAFINDAN TRAFİK EĞİTİMİ VERİLMİŞTİR.

Şbt

OKULUMUZ 4. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ MİLLİ MÜCADELE KAHRAMANLARIMIZI TANITTILAR.

Ara

YERLİ MALI HAFTASINDA OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİNİN VE VELİLERİMİZİN DE DESTEKLERİ İLE YURDUMUZUN 7 BÖLGESİNDEN ÖZEL ÇABALARIMIZLA GETİRİP HAZIRLANILAN SERGİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK.

Kas

4-C Sınıf Öğretmeni Güngör Başay'ın hazırlamış olduğu Öğretmenler günü programını coşkuyla kutladık.

Kas

"Beni görmek demek,mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi,benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız,bu kâfidir."

Cumhuriyetimizin Kurucusu,Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde ,Atamızı saygı,sevgi,özlem ve minnetle anıyoruz.

Kas

Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olan Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 100.yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu, heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.
 Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ile başlayan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi; büyük bir azim, inanç ve kararlılıkla yürütülmüş, her türlü zorluğa rağmen eşi benzeri görülmeyen büyük bir zafer kazanılmıştır. Milli bir ruh ile kazanılan İstiklal Harbi'mizin varış noktası da Türkiye Cumhuriyeti olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Millî Mücadele'mize hizmet eden tüm kahramanlarımızı, bizlere bağımsızlığımızı armağan etmek uğruna canını veren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

Eyl

Okulumuz 3 ve 4.sınıf öğrencilerine Bursa Belediyesi Sıfır atık ve geri dönüşüm ekipleri tarafından , Sıfır Atık eğitimleri düzenlendi .

Eyl

Gülsüm Önde, Murat Akkuş, İdris Adıgüzel rehberliğinde  3.sınıf öğrencilerimizin hazırlamış olduğu İlköğretim Haftası kutlama programı tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla coşkuyla kutlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz 3/B sınıfı öğrencileri öğretmenleri Elif GÜRSOY rehberliğinde ECO FRİENDLY MUSİCAL STORİES adlı eTWİNNİNG projesine katılmıştır.

Projede çocuklarda çevre bilinci oluşturmak,doğaya sevgi aaşılama,su kaynaklarının doğru kullanımı ve yenilenebilir enerji kaynakları konularında farkındalık oluşturmak hedeflenmiştir.

May

Okulumuz 2/A sınıfı öğrencileri öğretmenleri Gülsüm ÖNDE rehberliğinde  Life skills (Yaşam Becerileri)  e Twinning projesi kapsamında etkinlikler yapmışlardır.

Projenin Hedefleri

1-Öğrencilerimizde kalıcı öğrenme sağlamak. (To provide permanent learning in our students)

2-Kişilik gelişimine katkıda bulunmak. (Contributing to personality development)

3- Bilgi, Beceri ve tutumlarını geliştirmek.(Develop their knowledge, skills and attitudes.)

4-El becerilerini geliştirmek. (Improve manual skills.)

5- İletişim Becerilerini geliştirmek. (Improve Communication Skills)

6- İşbirliği yapma ortak ürün geliştirme becerilerini geliştirmek.(Collaborate to develop joint product development skills.)